Korte nieuwsitems - Maandag 20 december

Geschreven op 20/12/2021De gemiddelde prijs van elektriciteit op de groothandelsmarkt bedroeg afgelopen zondag 319,63 euro per megawattuur (MWh), wat een nieuw historisch record betekent nadat afgelopen vrijdag een prijs van 309,02 euro werd bereikt.

Een 28-jarige motorrijder is vrijdag omstreeks 22.00 uur overleden toen hij in aanrijding kwam met een vrachtwagen op de Camino San Miguel de Geneto in de gemeente La Laguna. De hulpdiensten konden enkel zijn dood bevestigen.

Zaterdag rond 10.00 uur werd het levenloze lichaam gevonden van een man, drijvend in zee op een paar meter van de kust van Playa Santiago in de gemeente Alajeró op La Gomera.

Salvamento Marítimo heeft in de nacht van zaterdag op zondag in totaal 264 migranten gered, die zich aan boord bevonden van vijf boten in de wateren nabij Gran Canaria. Spijtig genoeg viel er ook weer 1 dode te betreuren.

Het zuiden van Tenerife heeft de meeste kerstevenementen opgeschort vanwege het coronavirus. De gemeenteraden van de regio kozen ervoor om de geplande evenementen van het voorbije weekend te annuleren of uit te stellen in afwachting van de evolutie van de pandemie en de alarmniveaus.

De Cabildo de Tenerife heeft via het programma ‘'Barrios por el Empleo: Juntos por Tenerife', de arbeidsintegratie van 1.178 werklozen in 2021 vergemakkelijkt, wat 352 meer betekent in vergelijking met de 826 mensen die door dit initiatief in 2020 een baan hebben gekregen.

San Miguel de Abona heeft speciale brievenbussen geïnstalleerd in de hele gemeente zodat kinderen hun brieven kunnen sturen naar de Drie Koningen van het Oosten en alzo hun wensen kunnen overbrengen.