Korte nieuwsitems - Woensdag 22 december

Geschreven op 22/12/2021


De Covid-19-besmettingen op Tenerife blijven omhoogschieten. Het is opnieuw het eiland met het hoogste aantal positieven (1.417) in de afgelopen 24 uur. De cumulatieve incidentie van Tenerife op 7 dagen bedraagt ​​639,56 gevallen per 100.000 inwoners en op 14 dagen is dat 792,37.

De gemiddelde prijs van de elektriciteit op de groothandelsmarkt verbreekt vandaag nog maar eens alle records tot 360,02 euro per megawattuur (MWh). Afgelopen maandag bedroeg de prijs nog 339,84 euro per megawattuur.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft gisteren zijn bezorgheid uitgesproken betreffende de epidemiologische situatie op de eilanden en vreest dat de komende maanden zeer zware maanden zullen worden, vooral door de nieuwe Omicron-variant.

De enorme stijging van de prijs van grondstoffen voor de bouw, het tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten en de stijgende kosten van maritiem transport zijn drie problemen die de continuïteit van de bouw op de Canarische Eilanden in het gedrang brengen. Deze kostenstijgingen zijn zo hoog en onevenredig dat vier op de tien bedrijven om deze reden hun werken hebben geannuleerd of stopgezet.

Agenten van de Guardia Civil hebben dinsdag de gevangene kunnen oppakken die zondag ontsnapte bij een bezoek aan het Hospital de la Candelaria om een medische behandeling te krijgen.

Een van de verdachten, die betrokken was bij de overval maandagochtend op een juwelier in Tacoronte, is gearresteerd. Blijkbaar heeft de verspreiding van een video op de sociale netwerken geholpen om de overvaller te lokaliseren.

In totaal zullen 1.675 werklozen ten gevolge van de vulkaanuitbarsting op La Palma directe begunstigden zijn van een buitengewoon werkgelegenheids- en opleidingsplan. Dit plan is bedoeld om banen te creëren en om de werkloosheid, uitsluiting en de uittocht te proberen te stoppen, waarvoor 63 miljoen euro wordt uitgetrokken.