Ashotel vraagt sanitaire corridor om de "instorting" van de toeristische sector te voorkomen

Geschreven op 22/12/2021


Ashotel heeft er bij de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, op aangedrongen om een toeristische gezondheidscorridor op de eilanden in te stellen om te proberen de "instorting" van de toeristische sector op de Canarische Eilanden te voorkomen en het winterseizoen te redden.

De toeristenorganisatie baseert dit verzoek op het feit dat er vorige week slechts 62 positieve gevallen werden ontdekt onder de toeristen. Dit is slechts 0,7% van het totaal van de 8.532 gevallen dat de afgelopen week op de archipel werd ontdekt.

In tegenstelling tot de algemene cumulatieve incidentie, die de afgelopen dagen explosief is gestegen, is het aantal positief geteste toeristen gedaald van 121 in week 47 naar 62 in week 50.

Volgens Ashotel toont dit nogmaals aan dat de toename van infecties niets te maken heeft met de toeristische accomodaties en hotelfaciliteiten, waar strikte veiligheidsmaatregelen worden gevolgd, op basis van protocollen die zijn ontwikkeld door de toeristische sector en die hun nut reeds bewezen hebben.

Ashotel pleit voor het faciliteren van de aankomst van toeristen die hun vakantie deze kerst op de Canarische Eilanden hadden gepland via deze gezondheidscorridor, altijd met voorafgaande controles bij het binnenkomen van de eilanden van het digitale Covid-certificaat. In het geval van Britse minderjarigen van 12 tot 17 jaar, die nu volledig gevaccineerd moeten zijn om Spanje binnen te komen, vraagt Ashotel dat een PCR-test voldoende moet zijn.

Het gaat erom de toeristische activiteit op de eilanden dit winterseizoen mogelijk te maken, zonder afbreuk te doen aan de controles. Anders zijn de vooruitzichten helemaal niet bemoedigend en zullen vele arbeiders opnieuw op de ERTE (tijdelijke werkloosheid) worden gezet en dreigt de sluiting van vele bedrijven, aldus de woordvoerder van Ashotel.