Korte nieuwsitems - Donderdag 23 december

Geschreven op 23/12/2021


De waarnemingen, zowel direct aan de oppervlakte als vanuit de bewakingssystemen, blijven resultaten geven die aantonen dat de uitbarsting van de vulkaan op La Palma op zijn einde loopt, hoewel een nieuwe opleving van vulkanische activiteit nooit kan worden uitgesloten.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) heeft de gele waarschuwing voor morgen vrijdag geactiveerd vanwege grote golven en een wilde zee, vooral in het noorden en het grootstedelijk gebied van Tenerife maar ook op gans het eiland La Palma.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft gisteren het voorstel gelanceerd om het dragen van een masker verplicht te maken zowel binnen als buiten en hij wil dat er een wettelijk kader wordt opgesteld voor de autonome gemeenschappen om de mobiliteit 's nachts te kunnen beperken.

De gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife heeft de traditionele ontvangst van de Drie Koningen in het stadion Heliodoro Rodríguez López geannuleerd vanwege de beperkingen door Covid-19.

Agenten van de Nationale Politie hebben drie mannen tussen de 36 en 57 jaar aangehouden voor drugshandel en een volledig drugsnetwerk ontmanteld dat over gans Tenerife actief was. Bij verschillende huiszoekingen werden door de speurders zes kilo cocaïne, twaalf kilo hasj, 147.000 euro contant geld, drie auto's, drie motorfietsen, een busje, een sportboot en verschillende wapens in beslag genomen.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 32-jarige Engelse burger aangehouden op de luchthaven Reina Sofía in het zuiden van Tenerife. Tegen de man was door de Duitse justitie een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Hij wordt beschuldigd van verschillende misdaden in Duitsland gepleegd in 2019 waarvoor hij tot 15 jaar gevangenisstraf zou kunnen worden veroordeeld.