Verplicht gebruik van het Covid-certificaat op de Canarische Eilanden

Geschreven op 26/12/2021Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC) heeft het verzoek van de regionale regering bekrachtigd om de presentatie van het COVID-certificaat verplicht te stellen voor toegang tot horeca- en vrijetijdsinstellingen vanwege de "alarmerende" toename van het aantal besmettingen.

Deze regel geldt alvast voor een periode van een maand vanaf de publicatie ervan in het Staatsblad op de eilanden met risiconiveau 3 en 4, zoals Tenerife.

Tot nu toe mochten de horeca-ondernemers zelf beslissen of hun klanten het COVID-certificaat moesten tonen bij het binnenkomen, maar gezien de opmars van het aantal infecties sinds afgelopen maandag, heeft de regering beslist om het verplicht te maken, waarvoor ze de toestemming van de TSJC nodig had.

Het wordt verplicht in hotels en restaurants met een minimumcapaciteit van 30 personen, in uitgaansgelegenheden met dezelfde capaciteit evenals in gokhuizen. Het COVID-certificaat moet ook worden getoond voor het bijwonen van vieringen, muziekfestivals, sportevenementen en openbare shows die worden bijgewoond door meer dan 500 mensen maar ook om bioscopen, theaters, auditoria en dergelijke te betreden met een capaciteit van 50 of meer personen.