El Teide en de bergen van Tenerife verlengen hun Starlight-certificering tot 2025

Geschreven op 28/12/2021De ‘Fundación Starlight’ heeft de certificeringen van het Teide Nationaal Park en de bergen van Tenerife vernieuwd respectievelijk als ‘Destino Turístico Starlight’ en ‘Reserva Starlight’, wat de kwaliteit van de hemel van Tenerife voor sterrenkijken en de positionering ervan als bestemming voor astrotoerisme in Europa onderschrijft. Beide certificeringen lopen tot 2025, waarna een nieuwe evaluatie zal plaatsvinden.

De president van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, legt uit dat in het geval van de Teide zijn verklaring als ‘Destino Turístico Starlight’ de uitstekende kwaliteiten aantoont van de sterrenhemel, ideaal voor het uitoefenen van toeristische activiteiten. De certificering heeft betrekking op het Teide Nationaal Park, het gebied van het Izaña Observatorium en zijn wetenschappelijke faciliteiten en de regio van El Portillo.

De kwalificatie ‘Reserva Starlight’ voor de bergen van Tenerife is het resultaat van de inspanningen die worden geleverd om de kwaliteit van de nachtelijke hemel te behouden.

In die zin bevestigde de eilanddirectrice van Toerisme van de Cabildo, Laura Castro, dat deze erkenningen ons aanmoedigen om door te gaan met het handhaven van die kwaliteit en om door te gaan op het pad van onze toewijding aan duurzaamheid.