Korte nieuwsitems - Dinsdag 28 december

Geschreven op 28/12/2021De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, heeft gisteren voor de achtste keer het eiland La Palma bezocht sinds het begin van de uitbarsting van de vulkaan en nam deel aan de vergadering van het ‘Comité Director del Plan Especial de Protección Civil y Atención de Emergencias por riesgo volcánico de Canarias’ (Pevolca).

Een auto kopen en verkopen wordt vanaf vandaag eenvoudiger op de Canarische Eilanden. Het betreffende formulier 620 kan voortaan online worden ingevuld. De Canarische vice-president en minister van Financiën, Román Rodríguez, wees erop dat het initiatief deel uitmaakt van het proces van modernisering en digitalisering van dit orgaan.

Een vrouw is zondagmiddag gewond geraakt nadat haar wagen kantelde op de Camino el Barrero in de gemeente Candelaria op Tenerife. De brandweer moest ter plaatse komen om de vrouw uit haar wagen te bevrijden.

Het stadsbestuur van Santa Cruz heeft sinds 2013 meer dan 2.161 huizen en gebouwen in de hele stad gerehabiliteerd dankzij de plannen voor stadsvernieuwing, gefinancierd door de staat en de regering van de Canarische Eilanden. Honderden bewoners van oude gebouwen, die allemaal werden gerenoveerd, werden hierdoor erg geholpen.

Een van de gevaarlijkste misdadigers van het Verenigd Koninkrijk zou zich op de Canarische Eilanden kunnen verbergen. Dit meldde het National Crime Agency (NCA) dat Allan Foster beschouwt als een "zeer gevaarlijk" persoon. Zozeer zelfs dat hij werd opgenomen in de lijst van de 20 meest gezochte misdadigers van het Verenigd Koninkrijk.

Een man, van wie geen verdere informatie bekend is, is zondag zwaargewond geraakt bij een motorongeluk op de zuidelijke snelweg in de gemeente Candelaria op Tenerife. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Na twee dagen van feesten op kerstavond en kerstdag hebben de zon en de goede temperaturen veel inwoners van Tenerife ertoe aangezet om een dagje door te brengen op het strand. Zo was het erg druk op het strand van Las Teresitas in de hoofdstad ondanks dat de winkels open waren met Driekoningen in het vooruitzicht.

De correctionele rechtbank van Las Palmas de Gran Canaria heeft een huisarts van het gezondheidscentrum van Tejeda veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een verbod van anderhalf jaar voor het uitoefenen van zijn beroep wegens ernstige nalatigheid met de dood tot gevolg van een 15-jarige patiënte die naar de eerste hulp ging. Daarnaast moet de arts 250.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van het slachtoffer.