Korte nieuwsitems - Woensdag 29 december

Geschreven op 29/12/2021


De regering van de Canarische Eilanden heeft gisteren het Hooggerechtshof (TSJC) verzocht om het opleggen van een avondklok goed te keuren op de eilanden met risiconiveau 2 en 3 (zoals Tenerife) tijdens de nachten van 31 december en 1 en 5 januari.

De minister van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, Blas Trujillo, heeft gisteren gemeld dat de Omicron-variant ondertussen de Delta-variant heeft verdrongen en in meer dan 50% van de positieve gevallen voorkomt. De Canarische Eilanden hebben de tweede hoogste cumulatieve incidentie van gans Spanje, na Madrid.

Volgens het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) zal de lucht de komende dagen op de Canarische Eilanden licht bewolkt of vrijwel helder worden, inclusief op 31 december en kan de temperatuur oplopen tot 27 °C.

De nationale politie heeft twee mannen van 22 en 17 jaar gearresteerd voor diefstal met geweld. Ze vielen hun slachtoffer langs achter aan en maakte gebruik van de ‘wurgtechniek’ om zijn bezittingen te stelen. De minderjarige stond reeds onder toezicht van een jeugdcentrum op Gran Canaria en werd ondertussen in een gesloten instelling geplaatst.

De zoektocht naar de twee vermiste zwemmers, die sinds 24 december op El Hierro worden vermist, is stopgezet. Er werd zowel over land, op de zee en in de lucht gezocht in de omgeving van Charco de Los Sargos (La Frontera) en Charco Manso (Valverde).

In afwachting van de beslissingen van Volksgezondheid in de komende dagen heeft CD Tenerife echter besloten om de verkoop van tickets voor de Canarische derby tegen UD Las Palmas tijdelijk op te schorten, rekening houdend met het aantal abonnees en het aantal tickets dat al uitverkocht is. Het is mogelijk dat er een capaciteitsbeperking wordt opgelegd gezien de toename van het aantal besmettingen, vooral in de hoofdstad Santa Cruz.

In Spanje werden in de week voor Kerstmis, van 13 tot 19 december, meer dan 4,2 miljoen antigeentesten verkocht in de apotheken, drie keer meer dan de week ervoor. In het geval van de Canarische Eilanden gingen er in de week voor Kerstmis 115.021 antigeentesten over de toonbank.

Ubay Alemán, die een man op kerstavond met een hamer heeft vermoord in Vecindario (Santa Lucía de Tirajana, Gran Canaria) blijft opgesloten in de gevangenis. Alemán werd in 2010 reeds veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor doodslag en in 2015 voor fraude en vervalsing van documenten.

Het ‘Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrín’ in Las Palmas de Gran Canaria is uitgeroepen tot het beste Canarische ziekenhuis, volgens het rapport van ‘Excelencia Hospitalaria’ van 2021 van het ‘Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada’.