250 bedrijven zetten zich in voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme op Tenerife

Geschreven op 29/12/2021


Meer dan 250 bedrijven op Tenerife hebben zich al aangesloten bij het platform ‘Biosphere Sustainable’, waaraan ook de Cabildo deelneemt en dat wordt gecoördineerd door het ‘Instituto de Turismo Responsable’ (ITR) om het toerismemodel van duurzame ontwikkeling van het eiland te bevorderen.

De directrice van Turismo Tenerife, Laura Castro, verzekert dat Tenerife een pionier in het hele land is dankzij de uitvoering van dit project, waarbij het openbaar bestuur en de toeristische sector zijn betrokken om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties.

Castro benadrukt de betrokkenheid van de toeristische sector van het eiland wat ons in staat zal stellen vooruitgang te blijven boeken bij het bereiken van de gestelde doelen en het eiland tot een referentiebestemming te maken in dit gebied.

Ze legt uit dat het platform ‘Biosphere Sustainable’ bedrijven in staat zal stellen hun specifieke actieplannen te creëren voor het behoud van de oceanen en aquatische hulpbronnen tot de bevordering van duurzame mobiliteit en het creëren van degelijke werkgelegenheid.

De minister van Toerisme, David Pérez, benadrukt dat dit alles de ontwikkeling zal vergemakkelijken van een krachtig, collaboratief en toegewijd ecosysteem dat, via dit platform, andere toeristische bedrijven zal helpen om nieuwe initiatieven te creëren en te lanceren.

Meer en meer bedrijven in de toerismesector van Tenerife behalen het certificaat ‘Biosphere Certified’ na het doorstaan van een audit waarin ze moeten voldoen aan een hele reeks specifieke voorwaarden, aldus de minister.