Korte nieuwsitems - Donderdag 30 december

Geschreven op 30/12/2021De explosie van coronabesmettingen in Santa Cruz de Tenerife laat alarmerende cijfers achter: er zijn maar liefst 8.430 actieve gevallen, dat wil zeggen dat 1 op de 25 inwoners van de hoofdstad momenteel COVID-19 heeft, volgens professor Irene González, die elke dag de gegevens en de statistieken bijhoudt.

In 2022 zullen in het Anaga-gebergte verschillende werken worden uitgevoerd om het leven van de inwoners te vergemakkelijken zoals wegen- en baanonderhoud, het plaatsen van stadsmeubilair en verlichting en op de meeste onverharde wegen zal beton worden gestort om de toegankelijkheid en de veiligheid te verbeteren.

De uitbaters van nachtbars en discotheken vinden dat de avondklok clandestiene feesten aanmoedigt. En dat is nog gevaarlijker want privé worden de maatregelen nauwelijks of niet meer opgevolgd en in onze zaken worden de maatregelen wel strikt opgevolgd, aldus één van de woordvoerders.

De Guardia Civil van Morro Jable op Fuerteventura heeft twee personen van 40 en 39 jaar aangehouden toen ze werden betrapt bij een voertuigcontrole met 265 gram cocaïne en 142 gram MDMA verdeeld in vijf buisvormige wikkels.

De gezondheidswerkers op de Canarische Eilanden vragen om meer beperkingen om "een catastrofe te voorkomen". Asamblea7islas heeft een brief gestuurd naar de president van de Canarische Eilanden om hem te waarschuwen dat de huidige maatregelen "niet genoeg zijn". Daarom vragen ze Torres om de avondklok aan te vullen met "krachtigere maatregelen", waaronder het opschorten van alle massa-evenementen en het beperken van de capaciteit.

Een 13-jarig meisje en een vrouw, van wie de leeftijd niet bekend is, zijn ernstig gewond geraakt nadat ze werden aangereden bij een botsing van twee auto’s. Het ongeval gebeurde op de Avenida de las Tirajanas in Vecindario op Gran Canaria.

De regering van de Canarische Eilanden heeft gisteren beslist dat de eilanden Lanzarote en El Hierro naar risiconiveau 2 stijgen vanwege de toename van de infecties, terwijl de rest van de eilanden op hetzelfde niveau blijft. Dat wil zeggen Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura op niveau 3 en La Gomera en La Palma op niveau 2.