Korte nieuwsitems - Vrijdag 31 december

Geschreven op 31/12/2021Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC) keurt de vraag van de Canarische regering om de avondklok in te stellen op oudejaarsavond, op 1 januari en op 5 januari niet goed. De TSJC heeft de maatregel verworpen met het argument dat de sociale interacties, die men probeert te vermijden met de avondklok, ook overdag plaatsvinden alsook in de privésfeer en daarom blijft de mogelijkheid van besmetting bestaan en heeft een avondklok relatief weinig zin.

De Guardia Civil heeft in het kader van de operatie 'Lamak' een crimineel netwerk ontmanteld dat grote hoeveelheden hasj op het eiland Tenerife importeerde vanuit Afrika. 27 personen van Spaanse en Marokkaanse nationaliteit werden opgepakt en meer dan 9 ton hasj, 1,3 kilo cocaïne, twee pneumatische boten, vier buitenboordmotoren, drie voertuigen, dertien vuurwapens, vier gecodeerde telefoons en ongeveer 24.000 euro in contanten werden in beslag genomen.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft de bevolking gisteren gevraagd om zich verantwoord te gedragen met oudjaar, nieuwjaar en Driekoningen gezien de sterke stijging van het aantal besmettingen. Laten we onze gezondheid en onze economie deze drie dagen niet op het spel zetten, aldus Torres.

De Canarische derby zal zondag worden gespeeld in het stadion Heliodoro Rodríguez López met een maximale capaciteit van 75%, dat wil zeggen 18.000 blauw-witte fans. Dit werd beslist door het Spaanse ministerie van Volksgezondheid. Sportevenementen die binnen plaatsvinden, mogen een maximale capaciteit van 50% hebben. De maatregel gaat op 1 januari in en geldt in ieder geval tot 31 januari.