Korte nieuwsitems - Dinsdag 4 januari

Geschreven op 03/01/2022De gemiddelde prijs van elektriciteit op de groothandelsmarkt is gisteren opnieuw gestegen, namelijk met 9,88% in vergelijking met de prijs van deze zondag en bedroeg 150,50 euro per megawatt/uur, volgens gegevens gepubliceerd door de ‘Operador del Mercado Ibérico de Energía’ (OMIE). Vergeleken met de prijs precies één jaar geleden betekent dat een stijging van 221%, aangezien de prijs toen 46,93 euro/MWh bedroeg.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de personen die hebben gecampeerd op de berg Teide in de regio Llano de Ucanca waar dat ten strengste verboden is. Er werd ook gevraagd om meer bewakingsdiensten in het Teide Nationaal Park in te zetten om deze natuurlijke ruimte te beschermen en praktijken te vermijden die de instandhouding ervan in gevaar brengen.

Een 78-jarige vrouw is maandagmorgen zwaargewond geraakt toen ze werd aangereden door een auto in de Leoncio Rodríguez-straat in Santa Cruz de Tenerife. Ze werd met een ernstige rugkwetsuur overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten van de Guardia Civil van Fasnia (Tenerife) hebben een vrouw en twee mannen van 42, 46 en 37 jaar aangehouden voor diefstal met geweld en intimidatie. Een man werd door de drie daders aangevallen aan een benzinestation in Abades en beroofd van 3.000 euro. Bovendien brachten ze veel schade toe aan zijn wagen zodat hij niet meer de mogelijk had om ze te volgen.

Agenten van de Guardia Civil van Playa de las Américas hebben zondag in de vroege ochtend een illegaal feest ontbonden waaraan zo'n 70 mensen deelnamen, de meesten tussen de 25 en 35 jaar jaar oud en van verschillende nationaliteiten. Er werd muziek gespeeld, gedanst en alcohol gedronken zonder de veiligheidsmaatregelen te respecteren.

Zondagmiddag rond 17:54 uur moest een vrouw worden gered uit de natuurlijke zwempoel van La Laja in de gemeente San Juan de la Rambla. De wilde golven hadden de vrouw tegen de rotsen gegooid waardoor ze niet meer zelf uit het water kon geraken. Uiteindelijk kon ze worden gered door de helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento’.

Bijna 3.000 passagiers van een cruiseschip Aida Nova, dat in de haven van Lissabon werd geblokkeerd door een uitbraak van COVID-19, hebben gisteren het schip moeten verlaten dat als bestemming Lanzarote en Fuerteventura had.

Een agent van de Nationale Politie buiten dienst raakte op 1 januari gewond nadat hij probeerde te bemiddelen in een familieconflict in Cruce de Arinaga in het zuidoosten van Gran Canaria. De agent kreeg een zware klap met een honkbalknuppel achteraan op zijn hoofd toen hij een vrouw van de grond probeerde te tillen tijdens een ruzie tussen vier leden van twee families.

De Guardia Civil heeft gisteren het lichaam van een man uit de zee gehaald in Lanzarote. Het zou kunnen gaan om de persoon die verdween aan het strand van El Paso in het Timanfaya Nationaal Park maar dat kon nog niet worden bevestigd.