Korte nieuwsitems - Woensdag 5 januari

Geschreven op 05/01/2022Het aantal geregistreerde werklozen bij de arbeidsbureaus van de Canarische Eilanden bedroeg in december 202.819 na een daling van 3.612 werklozen vergeleken met de voorgaande maand. In vergelijking met het einde van het voorgaande jaar is de werkloosheid op de eilanden met 66.618 personen verminderd, wat neerkomt op een daling van 24,72 procent, volgens de gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven door het ministerie van Arbeid.

De ‘Rastro de Santa Cruz’ zal vandaag geopend zijn van 10.00 uur tot 24.00 uur en gaat door op de Avenida de La Constitución. Voor de inwoners van Santa Cruz is het een traditie de markt te bezoeken om hun laatste inkopen te doen voor Driekoningen, al wordt de capaciteit beperkt tot 75%.

Ook een traditioneel gebeuren bij Driekoningen is de ‘Gigantische roscón de Reyes’ in La Orotava die naar verwachting meer dan 100 meter lang zal zijn. De ‘Roscón de Reyes’ is een traditionele cake die wordt gegeten met Driekoningen op zes januari. De roscón wordt vaak gedecoreerd met gekonfijt fruit, met kleuren zoals rood, geel en groen. Iedereen die een portie gaat afhalen, schenkt één euro ten voordele van het Rode Kruis.

Ondanks het feit dat de vulkaanuitbarsting op La Palma op 25 december officieel werd beëindigd, zijn er nog steeds continu aardverschuivingen in de hoofdmond van de vulkaan vanwege de instabiliteit van de wanden.

Asamblea7islas heeft een brief gestuurd naar de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, om een ​​maximumprijs vast te stellen voor de verkoop van antigeentests in de apotheken. Volgens Asamblea7islas kost de goedkoopste test € 5,95 en de duurste € 9,50, wat een ‘misdadig’ hoge prijs is, zo zegt hun woordvoerder.

De Guardia Civil heeft gisteren een man aangehouden in Arona, in het zuiden van Tenerife, in de regio die bekend staat als Finca Fontán. Hij wordt ervan beschuldigd een buurtbewoonster te hebben vermoord in de nacht van maandag op dinsdag. Het slachtoffer werd gedood met een scherp voorwerp in de nek.

De reddingsdiensten van SASEMAR hebben gisteren 50 migranten van sub-Sahara afkomst gered in een boot, die op drift was geraakt, op ongeveer 30 mijl ten oosten van Gran Tarajal (Fuerteventura).

De NGO Sonrisas Canarias, die in 2021 meer dan 12.000 mensen heeft geholpen, begint ter gelegenheid van Driekoningen met de distributie van speelgoed voor zo'n 1.300 kinderen over het hele eiland. Het is de bedoeling om de kinderen van meer dan 600 gezinnen, die het erg moeilijk hebben omwille de slechte economische situatie, te verrrassen met een leuk geschenk.

Een jonge motorrijder van 18 jaar is maandag  rond 19.00 uur overleden na een botsing van twee motorfietsen op Gran Canaria. De andere motorrijder werd met een ernstige hoofdkwetsuur overgebracht naar het ziekenhuis.