Vernieuwing van het wegdek in Las Galletas, Costa del Silencio en Las Rosas

Geschreven op 05/01/2022De gemeenteraad van Arona heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de heraanleg van vijf wegen gelegen in Las Galletas, Las Rosas en Costa del Silencio voor een budget van 298.907 euro. De werken zullen worden uitgevoerd in de Avenida El Príncipe en de straten La Paz, Diana, Jupiter en Cefeo.

Er moet aan worden herinnerd dat de gemeenteraad vorig jaar tijdens de plenaire vergadering een asfalteringsplan presenteerde met een budget van meer dan 2 miljoen euro, waarmee ze 30 wegen wilden vernieuwen in acht regio’s van de gemeente, waaronder de Avenida Chayofita, de Avenida Suecia, de calle Finlandia (Los Cristianos) en de Avenida Islas Canarias (El Fraile), maar uiteindelijk werd dat voorstel door de oppositie verworpen.

De gemeenteraad van Arona heeft in dat opzicht aanzienlijke investeringen gedaan door in de afgelopen zes en een half jaar meer dan 200 straten te hernieuwen met een totale investering van meer dan vijf miljoen euro, na vele jaren van verwaarlozing.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, legde uit dat het leven van de inwoners wordt vergemakkelijkt als het wegennet en de mobiliteit wordt verbeterd. De vernieuwing van het wegdek in verschillende kernen van onze gemeente is een nieuwe stap om een ​​positief Arona te bouwen, dat beweegt, vooruitgaat en bouwt in plaats van blokkeert, aldus Mena.