Nieuwe muurschildering in de haven van Los Abrigos

Geschreven op 05/01/2022De Asturische kunstenaar Michel Díaz en Natalia Real uit Tenerife beginnen met het schilderen van een nieuwe muurschildering in de haven van het vissersdorpje Los Abrigos. Het project, dat werd voorgesteld aan en goedgekeurd door de gemeenteraad van Granadilla de Abona, omvat het schilderen van de havenmuur, die 80 meter lang en vier meter hoog is. De kunstenaars schatten dat het twee tot drie maanden duurt voor de muurschildering volledig af is.

Bij aankomst op het eiland, waar de twee schilders gewoonlijk zes maanden per jaar verblijven, werd een bijeenkomst belegd met de inwoners van Los Abrigos waarin de kunstenaars de kans kregen om uit de eerste hand verhalen te horen over de grote visserijtraditie die deze plaats heeft. Op deze manier is het de bedoeling om de bewoners te betrekken bij het ontwerp van de havenmuur waarvan de vorige muurschildering 12 jaar geleden werd gemaakt.

Later interviewden Michel Díaz en Natalia Real nog enkele lokale figuren, van wie ze uit de eerste hand verhalen en persoonlijke ervaringen hoorden die hen hielpen bij het maken van de schets van de muurschildering.

Het hele proces wordt grafisch gedocumenteerd en na voltooiing van het werk zal een documentaire worden uitgebracht die de interviews met de verschillende personages bevat die verband houden met Los Abrigos en het maken van de muurschildering. U kunt de voortgang van het werk ook volgen op de sociale netwerken Instagram (@micheldiazmuralista) en Facebook (facebook.com/mchdiz).