De reuzenroscón in La Orotava was in een recordtijd uitverkocht

Geschreven op 05/01/2022Dit jaar was er geen muziek, entertainment of de feestelijke sfeer zoals tijdens de vorige edities en er waren veel mensen die het glas warme chocolademelk misten om samen met de roscón op te eten op straat, vergezeld van familie en vrienden. Er was ook geen mogelijkheid om de vulling te kiezen: banketbakkersroom of chocolade. Alleen de eerste werd aangeboden.

Maar de wens om de gigantische ‘Roscón de Reyes’, die al tien jaar in La Orotava op 4 januari wordt gemaakt, aan de bevolking aan te bieden, bleef intact. Wellicht omdat dit evenement in 2021 virtueel was vanwege de pandemie, waren gisteren de porties snel uitverkocht. In totaal 1.192 in slechts drie en een half uur tijd.

Honderden mensen stroomden toe op de Avenida Emilio Luque om een ​​stukje van de langverwachte roscón te halen, gemaakt door de patisserie Manobuena en bakkerijk Jovita.

Dit jaar was de roscón echter kleiner dan de vorige jaren met 143 strekkende meter. In 2019 was de roscón maar liefst 310 strekkende meter lang en woog toen zo ‘n 700 kilogram, één van de grootste ooit en goed voor ongeveer 4.000 porties.