Korte nieuwsitems - Donderdag 6 januari

Geschreven op 06/01/2022Zoals gemeld door de luchtverkeersleiders werd er dinsdag prioriteit gegeven aan een vlucht naar de Canarische Eilanden vanaf het schiereiland vanwege de overdracht van een orgaan voor een transplantatie. Zo werd er aan de Marokkaanse luchtverkeersleiders gevraagd de route naar de Canarische Eilanden vrij te houden. Teamwork om een mensenleven te redden, zo luidt het.

De leerlingen van de Canarische Eilanden zullen op maandag 10 januari de kerstvakantie afsluiten en de lessen op een normale manier hervatten, dat wil zeggen face-to-face maar wel met een mondmasker.

Hoewel de uitbarsting van de vulkaan op La Palma op 25 december eindigde, blijven de wetenschappers de evolutie opvolgen, waar ze gisteren gasvormige emissies hebben waargenomen. Het blijft gevaarlijk om dichter bij de vulkaan te komen vanwege deze gassen maar ook omdat er nog steeds lichte aardverschuivingen zijn.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) heeft de gele waarschuwing geactiveerd voor ongunstige weersomstandigheden aan de kust voor aanstaande vrijdag 7 januari in de provincie Santa Cruz de Tenerife. Er kunnen rukwinden voorkomen tot 100 kilometer per uur.

Een man van 65 jaar kreeg gisteren een hartstilstand in de ‘Basílica de Nuestra Señora de Candelaria’. Agenten van de lokale politie slaagden erin de man te reanimeren die nadien in zeer kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een man en een vrouw zijn gisteren vrij zwaar gewond geraakt nadat hun motorfiets werd aangereden door een auto in het centrum van Santa Cruz de Tenerife. Het aantal ongevallen met motorfietsen is het afgelopen jaar enorm toegenomen, zo meldde de hulpdienst 112.

Agenten van de Nationale Politie hebben in Tenerife op vijf dagen tijd drie mannen gearresteerd die door de autoriteiten van de Tsjechische Republiek, Polen en Rusland werden gezocht voor het plegen van fiscale fraude en afpersing. Ze woonden alle drie in de gemeente Arona.

Om een nieuwe stimulans te geven aan de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de luchthaven van La Palma en om het luchtverkeer te bevorderen zal Aena de passagiersheffing laten vallen op uitgaande vluchten die plaatsvinden tussen 1 januari en 31 december 2022, met vertrek op de luchthaven van La Palma en bestemming het Spaanse vasteland, de Balearen of een internationale bestemming.