Santa Cruz, de grootste ‘Open Commerciële Zone’ van de Canarische Eilanden

Geschreven op 07/01/2022Santa Cruz de Tenerife heeft 14 winkelzones die de hoofdstad een onderscheidend aspect geven ten opzichte van andere bestemmingen. Een breed scala aan culturele en recreatieve mogelijkheden en een zeer belangrijk commercieel en restaurantaanbod maken de stad erg aantrekkelijk en zorgen ervoor dat de inwoners en de toeristen er naartoe komen om hun boodschappen te doen, iets te eten in de restaurants of te genieten van het culturele en vrijetijdsaanbod.

Het stadsbestuur van Santa Cruz is zich bewust van de moeilijke situatie die al bijna twee jaar duurt door de pandemie en die alle economische sectoren heeft getroffen. Daarom werd er een uitgebreid activiteitenprogramma gelanceerd tijdens de eindejaarsdagen om het winkelen in de hoofdstad van Tenerife aan te moedigen en de lokale handel te bevorderen.

Het op een verantwoorde manier aanmoedigen van de consumptie, het naleven van de veiligheidsregels, maar vooral de bewustmaking van het kopen in de  lokale winkels is wat we dit jaar hebben geprobeerd over te brengen met de kerst- en driekoningencampagne, benadrukte de burgemeester.

Hij voegde eraan toe dat Santa Cruz veel onderscheidende aspecten heeft ten opzichte van andere steden zoals het klimaat, de grote groene zones in de stad, maar vooral de grootste ‘Open Commerciële Zone’ van de Canarische Eilanden.

Al de acties die we hebben georganiseerd zijn van invloed op alle economische sectoren van de hoofdstad zoals transport, logistiek, maar ook handel en horeca. We willen dat Santa Cruz een stad blijft waar dingen gebeuren wat zal leiden tot een betere sociaal-economische situatie voor iedereen.

De handel is een van de belangrijkste sectoren voor onze stad, maar de horeca is dat zeker ook, verklaarde de burgemeester, die eraan toevoegde dat de horeca goed was voor 13% van alle arbeidscontracten die in november in Santa Cruz werden ondertekend en daarom een belangrijke economische motor voor de hoofdstad is.

We hebben alle lokale ondernemers ondersteund op de handelswebsite https://santacruzescomercio.com die is ontwikkeld met twee doelstellingen: het commerciële aanbod van de stad bekendmaken en het bieden van een professioneel platform aan de handelaars. Momenteel bevat deze website meer dan 660 bedrijfsbestanden uit de 14 winkelzones ingedeeld in verschillende categorieën.