Goed nieuws voor de eilanden: het Verenigd Koninkrijk versoepelt de reisvereisten

Geschreven op 08/01/2022De toeristische sector van de Canarische Eilanden heeft donderdag met vreugde de ommekeer ontvangen van het Verenigd Koninkrijk, dat vanaf gisteren de reisvereisen verlicht waardoor er een grote toestroom van Britse passagiers wordt verwacht.

Volledig gevaccineerde reizigers hoeven geen antigeentest te doen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen, zoals de Britse regering sinds begin december had opgelegd om de opmars van de omicron-variant te stoppen. Eenmaal in het land zijn ze niet meer verplicht om een PCR-test te doen twee dagen na aankomst en worden niet meer in quarantaine geplaatst. Een antigeentest zal volstaan die veel goedkoper is dan een PCR-test. Enkel wanneer het testresultaat positief is, zullen de mensen een PCR-test ondergaan om nieuwe varianten op te sporen.

De toeristische ondernemers van de Canarische Eilanden ontvingen het nieuws met vreugde, hoewel ze klagen dat de maatregel van de regering van Spanje nog steeds van kracht is, die eist dat alle Britse personen ouder dan 12 jaar volledig moeten gevaccineerd zijn. Vanwege deze vereiste hebben vele Britse gezinnen hun vakantie moeten annuleren voor de eindejaarsperiode omdat de meeste jongeren nog niet volledig gevaccineerd zijn.

De versoepeling van de reisvereisten werd ook zeer goed ontvangen door de luchtvaartindustrie. Zo meldde Jet2.com gisteren dat de reserveringen voor Spanje met 150% zijn toegenomen na het besluit van de Britse regering.

De toename van de boekingen naar Spanje is een duidelijk signaal dat het verlangen naar een welverdiende vakantie groter is dan ooit, voegde de CEO van Jet2.com toe, en hoopte dat dit het eerste goede nieuws is van 2022 en dat er nog veel goed nieuws mag volgen.