Korte nieuwsitems - Woensdag 12 januari

Geschreven op 12/01/2022De gecompliceerde situatie waarmee de ziekenhuizen op Tenerife momenteel worden geconfronteerd door de afwezigheid van het verzorgend personeel door ziekte, kan de komende dagen nog moeilijker worden wanneer de besmettingen zullen toenemen na de familiebijeenkomsten tijdens de eindejaarsfeesten en driekoningen. In het Hospital Universitario de Canarias (HUC) zijn er momenteel 159 patiënten opgenomen in het ziekenhuis voor Covid waarvan 23 op de intensive care.

De Canarische Eilanden zouden 8.075 woonplekken voor ouderen moeten creëren, bijna evenveel als er nu (9.979) zijn om te voldoen aan de criteria van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit staat te lezen in het laatste rapport van de ‘Asociación de Directores y Gerentes en Servicios Sociales’. Hieruit blijkt ook dat de eilanden een van de weinige autonome gemeenschappen is, samen met Madrid, waar er meer private dan openbare woonzorgcentra zijn.

Alle gemeenten van Tenerife lopen een extreem risico vanwege de hoge incidentie van Covid-19. Van de grote steden (met meer dan 40.000 inwoners) hebben Santa Cruz de Tenerife en La Laguna respectievelijk een cumulatieve incidentie op 14 dagen van 2.742 en 2.642 gevallen per 100.000 inwoners.

Het ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden heeft 36.628.259 euro aan steun toegekend aan 488 toeristenaccommodaties op de archipel voor de betaling van de onroerendgoedbelasting (IBI) voor 2021. Er werden 635 aanvragen ingediend waarvan er 76.8% werd weerhouden.

De brandweer van La Laguna werd maandag opgeroepen voor een brand die was ontstaan ​​in de Decathlon-winkel in La Laguna. De klanten konden tijdig uit de winkel worden geëvacueerd en de brand heeft enkel materiële schade veroorzaakt.

In totaal zijn er 54 mensen omgekomen bij 46 dodelijke ongevallen die hebben plaatsgevonden op de Spaanse wegen tussen donderdag 23 december en zondag 9 januari. Drie mensen kwamen om het leven op de Canarische Eilanden.

De Guardia Civil en de Chileense politie hebben vijf mensen gearresteerd voor drugshandel toen ze een organisatie ontdekten die schaakstukken en decoratieve beeldjes, met cocaïne in, verstuurden naar Gran Canaria. Tussen 15 december en 3 januari 2022 werden er vier personen gearresteerd in Las Palmas de Gran Canaria en één in Chili.