Extra medisch personeel om wachtlijsten te verkorten op de Canarische Eilanden

Geschreven op 08/03/2022Het ministerie van Volksgezondheid is van plan ongeveer 1.500 professionals in dienst te nemen, waaronder artsen en verpleegkundigen, die betrokken zijn bij de plannen van Aborda om de wachtlijsten te verkorten en de vertragingen bij operaties, diagnose en diagnostische tests te verminderen.

Dit verklaarde de directeur van de gezondheidsdienst van de Canarische Eilanden, Conrado Domínguez, in een gezamenlijke persconferentie met de minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, waarin zij het probleem van de lange wachtlijsten op de Canarische Eilanden per 31 december 2021 rapporteerden.

Volgens de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid waren er op 31 december 30.702 personen op de Canarische Eilanden in afwachting van een operatie, van wie 7.846 reeds langer dan 6 maanden moesten wachten. Dat zijn er 6.207 meer vergeleken met eind 2020 ondanks het feit dat Canarische ziekenhuizen 15% meer interventies hebben uitgevoerd, specificeerde hij.

Domínguez legde uit dat het inhuren van extra medisch personeel zal worden uitgevoerd op basis van de behoeften van elk eiland apart.