Korte nieuwsitems - Donderdag 10 maart

Geschreven op 10/03/2022De huizenprijzen stijgen op de Canarische Eilanden. De gemiddelde verkoopprijs van woningen steeg in 2021 met 7,8% in vergelijking met het voorgaande jaar, na een stijging van 0,4% in het laatste kwartaal, volgens de gegevens die gisteren werden vrijgegeven. Nieuwe woningen werden op de eilanden 7,1% duurder op jaarbasis, terwijl de gemiddelde prijs van bestaande woningen het jaar afsloot met een stijging van 7,9% op jaarbasis.

Door de oorlog in Oekraïne stijgt de benzineprijs op de Canarische Eilanden voortdurend, hoewel tanken op de eilanden nog steeds veel goedkoper is dan op het vasteland. Volgens de laatste update van het Ministerie van Ecologische Transitie kost een liter benzine 98 in de provincie Las Palmas nu 1,42 euro en in Santa Cruz de Tenerife 1,41 euro.

De taxisector op Tenerife is een van de belangrijkste slachtoffers van de coronapandemie, waarvan slechts 50% van de vloot actief is vanwege overtollige licenties. Een nieuw levensgroot probleem is echter de prijsstijging van de brandstof door de oorlog. De sector dreigt met protesten waarbij 2.500 taxichauffeurs de straat op zullen gaan om steunmaatregelen te eisen van de overheid.

De Nationale Politie heeft in Adeje vijf personen gearresteerd en nagemaakte luxe merkartikelen ter waarde van 140.000 euro in beslag genomen. Het gaat vooral om modeaccessoires en voetbaluitrusting van internationale voetbalclubs.

De nationale politie heeft op Tenerife een 43-jarige Duitse burger gearresteerd waartegen een Europees aanhoudingsbevel was uitgevaardigd door de autoriteiten van zijn land voor verschillende vermogensdelicten. De voortvluchtige had stukken aan zijn boot en werd naar de haven van Amarilla Golf gesleept. De politie werd achterdochtig omdat de man zo ’n nomadisch leven leidde en controleerden zijn identiteit en zagen dat er een aanhoudingsbevel tegen hem liep.

De prijsstijging van zonnebloemolie door de oorlog in Oekraïne heeft een grote impact op de resultatenrekening van de restaurants en de hotels op de Canarische Eilanden aangezien 45% van de olie die ze consumeren zonnebloemolie is.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft dinsdag aangekondigd dat de jongen uit Arucas (Gran Canaria) en zijn Oekraïense moeder de stad Charkov hebben verlaten en op weg zijn naar de grens om vervolgens door te reizen naar de Canarische Eilanden.

Een 23-jarige man heeft gisteren verschillende brandwonden opgelopen nadat er brand was uitgebroken in zijn huis in de calle San Bartolomé de Geneto in La Laguna en werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De Canarische Eilanden hebben op woensdag 9 maart 1.945 nieuwe besmettingen met Covid-19 en twee overlijdens geregistreerd. Het totale aantal positieve gevallen sinds het begin van de pandemie is opgelopen tot 303.877 en het aantal overlijdens bedraagt 1.592. Er zijn nog steeds 14.150 mensen besmet met het virus en er liggen momenteel 317 patiënten in het ziekenhuis waarvan 33 op de intensive care. De cumulatieve incidentie op de Canarische Eilanden op zeven dagen bedraagt 447,94 gevallen per 100.000 inwoners, terwijl dat op 14 dagen 871,11 gevallen per 100.000 inwoners is.