Historisch hoogtepunt van hulpbehoevende gezinnen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 12/03/2022De ‘Prestación Canaria de Inserción’ (PCI) is een speciale uitkering met als doel te voorzien in de basisbehoeften van het leven van degenen die door gebrek aan materiële middelen in een situatie van grotere sociale ongelijkheid verkeren in vergelijking met het gemiddelde van de Canarische bevolking.

Deze maand hebben maar liefst 10.337 gezinnen beroep moeten doen op deze uitkering, het hoogste cijfer ooit.

Het ministerie van Sociale Rechten en Gelijkheid van de regering had vanwege de zware economische crisis van de afgelopen twee jaar vier versoepelingen doorgevoerd in de voorwaarden wat de toegang voor de burgers heeft vergemakkelijkt en het minder beperkend heeft gemaakt.

De minister, Noemí Santana, was tevreden dat de doelstelling werd behaald die het ministerie had vooropgesteld om in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan 10.000 beschermde gezinnen te helpen. Het is een historisch feit dat zich heeft voorgedaan dankzij de vier wijzigingen die we hebben doorgevoerd waardoor we meer mensen hebben kunnen bereiken. In juli 2019 telden we slechts 5.687 begunstigde gezinnen met een budget van 36 miljoen euro dat nu is opgetrokken tot 66,5 miljoen euro, aldus de minister.