Korte nieuwsitems - Dinsdag 15 maart

Geschreven op 15/03/2022De komende dagen zal de storm Celia praktisch het hele schiereiland, de Canarische eilanden en de Balearen treffen, met plaatselijk veel regenval, harde wind en een ruwe zee. Het ‘Agencia Estatal de Meteorología heeft waarschuwingen geactiveerd voor regen, wind en kustverschijnselen en voor sneeuw in de hoger gelegen gebieden op Tenerife en La Palma.

Een man en een vrouw van respectievelijk 44 en 24 jaar oud zijn gearresteerd op Lanzarote omdat ze online appartementen verhuurden die helemaal niet bestonden. Meerdere personen waren het slachtoffer van deze frauduleuze praktijken en hadden de huur op voorhand betaald. De daders hadden reeds voor 14.000 euro aan huurgelden ontvangen.

En weet u op welk Canarisch eiland de meeste auto's rijden? Dat is Lanzarote dat alle andere eilanden overtreft wat betreft het aantal auto’s per 1.000 inwoners. Lanzarote telt 570 auto's per duizend inwoners, gevolgd door Tenerife met 566, La Palma met 554, Gran Canaria met 535, Fuerteventura met 475, El Hierro met 471 en La Gomera met 449.

Sommige Oekraïners, die vastzitten op Tenerife door de oorlog, hebben de beslissing genomen om te blijven omdat ze een dubbele nationaliteit hebben en hebben verzocht om hun kinderen in te schrijven in de scholen in Puerto de la Cruz, zo verklaarde de burgemeester.

Volksgezondheid handhaaft zijn plan om maskers in binnenruimtes te elimineren ondanks de toename van de cumulatieve incidentie. Minister Carolina Darias verklaarde dit weekend dat het einde van het verplichte gebruik van het mondmaster ‘eerder vroeg dan laat’ zal worden goedgekeurd.

Het was een vraag die in de geest van veel roddelpersfotografen zat sinds bekend werd dat Jennifer Lopez naar Gran Canaria zou komen om te filmen : zou acteur Ben Affleck haar vergezellen, met wie ze vorig jaar opnieuw een relatie begon, die ze jaren geleden hadden verbroken? Nou, het antwoord is ja. Afgelopen zondag was het koppel te zien in de omgeving van Vegueta en Triana in de hoofdstad van Gran Canaria.

Het ministerie van Onderwijs van de Canarische Eilanden heeft de lessen en de buitenschoolse activiteiten gisteren opgeschort vanwege de risicosituatie als gevolg van het stormweer. Op de luchthaven Tenerife Noord moesten drie vluchten worden omgeleid naar Tenerife Zuid door de sterke windstoten.

Een 56-jarige man en zijn 9-jarige dochter werden in het natuurlijke zwembad van Pescante in Hermigua (La Gomera) meegesleurd door de wilde golven. De vader kon niet meer worden gered en is verdronken en de dochter werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De Canarische Eilanden hebben op maandag 14 maart 847 nieuwe besmettingen met Covid-19 en één overlijden geregistreerd. Het totale aantal positieve gevallen sinds het begin van de pandemie is opgelopen tot 310.430 en het aantal overlijdens bedraagt 1.605. Er zijn nog steeds 13.251 mensen besmet met het virus en er liggen momenteel 322 patiënten in het ziekenhuis waarvan 36 op de intensive care. De cumulatieve incidentie op de Canarische Eilanden op zeven dagen bedraagt 402,03 gevallen per 100.000 inwoners, terwijl dat op 14 dagen 849,61 gevallen per 100.000 inwoners is.