De Canarische Eilanden lanceren een campagne om het nationaal toerisme aan te trekken tijdens de paasvakantie

Geschreven op 16/03/2022Turismo de Islas Canarias lanceert de campagne ‘Bendita Semana Santa’ (Gezegende Heilige Week) om toeristen van het Spaanse vasteland aan te trekken. Een markt waarmee de archipel alle luchtverbindingen uit het pre-pandemische tijdperk al heeft hersteld.

De promotieactie is gericht op Spaanse stellen en gezinnen die willen genieten van een welverdiende vakantie in een rustige omgeving met mooi weer. Iets wat ze vorig jaar niet konden doen vanwege de mobiliteitsbeperkingen veroorzaakt door de pandemie.

Het communicatieve concept 'Gezegende Goede Week' toont een zekere parallel aan tussen het religieuze karakter van dit feest en de verheerlijking van de talrijke voordelen van de Canarische Eilanden.

Toch tempert de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, de positieve vooruitzichten omdat de negatieve economische effecten van de oorlog in Oekraïne, de torenhoge inflatie en de stijging van de energiekosten niet kunnen genegeerd worden.

Voor de komende maand hebben de luchtvaartmaatschappijen in totaal 425.000 luchtstoelen beschikbaar om vanaf het Spaanse vasteland naar de Canarische Eilanden te komen. Dat zijn er ongeveer 21.000 meer dan in april 2019.

Behalve Tenerife, dat deze maand zo'n 8.000 zitplaatsen verloor, hoewel het nog steeds het eiland met het meeste aanbod is (172.322), kende de rest van de eilanden wel een toename van de luchtcapaciteit.