Twee Canariërs reizen naar Oekraïne om hulp te bieden (video)

Geschreven op 16/03/2022


Paco Molina en José Manuel Ramírez zijn twee Canariërs die zo'n 3.700 kilometer in hun busje hebben gereisd om medische benodigdheden af te leveren en onderdak te bezorgen aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Ze verzekeren dat het een spontane beslissing was. Ze vroegen de hulp van de inwoners van San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria, vulden het busje met allerlei hulpgoederen zoals crèmes voor brandwonden, katoen en ontsmettingsalcohol. Maar ook slaapzakken, dekens, luiers en babykleertjes en vertrokken naar een land in oorlog. En gisteren hebben ze hun doel bereikt: toekomen in Oekraïne.

De reis is lang geweest met bijna 4.000 kilometer en drie tussenstops. Een Canarisch televisieteam ontmoette hen in Polen aan de grens met Oekraïne. Hun grootste kostenpost was de brandstof, daarom vragen ze opnieuw de hulp van de Canariërs via hun ‘Asociación Benéfica Karuna Maspalomas’.

De ‘Asociación Benéfica Karuna Maspalomas’ werd oorspronkelijk opgericht met als doel mensen in moeilijke situaties te helpen tijdens de zware periode van de pandemie.