Korte nieuwsitems - Woensdag 16 maart

Geschreven op 16/03/2022Door de harde wind is er maandagmiddag een muur naar beneden gevallen van verschillende verdiepingen hoog en terechtgekomen op de pergola van een bar in Adeje. Een vrouw liep daarbij een ernstige hoofdwonde op en werd met spoed overgebracht naar Hospiten Sur.

Nieuw geval van dierenmishandeling op de Canarische Eilanden. De politie heeft twee mensen ondervraagd voor dierenmishandeling omdat een hond, vastgebonden met een riem aan enkele stenen, werd achtergelaten in een ravijn in de regio van San Lorenzo de Las Palmas de Gran Canaria. De hond was er erg slecht aan toe omdat hij zich niet vrij kon bewegen.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 40-jarige man met een strafblad aangehouden in La Laguna voor de diefstal van zeven op de openbare weg geparkeerde voertuigen. Met een sleepwagen haalde hij de auto’s weg om ze vervolgens te demonteren en de onderdelen te verkopen.

De aanzienlijke regenval maandag op Tenerife als gevolg van de storm Celia heeft geleid tot talrijke incidenten. Een daarvan is het uitvallen van talrijke verkeerslichten in Santa Cruz de Tenerife, waardoor het verkeer in de hoofdstad van het eiland instortte, iets wat vaak gebeurt als het regent in de stad.

De Canarische zakenlieden eisen lagere belastingen door de stijgende prijzen. De vooruitzichten zijn allerminst positief. De slechtste voorspellingen geven aan dat de inflatie tegen de zomer meer dan 10% zou kunnen bedragen, waardoor het ondernemersvertrouwen naar een dieptepunt zakt. Als er nu geen maatregelen worden genomen, zullen er ongetwijfeld veel banen verdwijnen, zo luidt het.

Er werden op de Canarische Eilanden afgelopen maandag zo'n 500 incidenten gemeld, voornamelijk als gevolg van de sterke windstoten door de storm Celia. Vooral de steden Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz en La Laguna werden erg getroffen.

De hoteluitbater en voorzitter van het ‘Foro de Amigos del Sur de Tenerife’ (FAST), José Fernando Cabrera, hekelde gisteren de ontelbare klachten die werden ontvangen in de hotels in het zuidelijke deel van het eiland over de enorme wachtrijen afgelopen weekend in de terminal van de luchthaven Tenerife Zuid om de controles te passeren, de bagage op te halen, een huurauto te huren of een taxi te bestellen.

De Canarische Eilanden hebben op dinsdag 15 maart 2.049 nieuwe besmettingen met Covid-19 en twee overlijdens geregistreerd. Het totale aantal positieve gevallen sinds het begin van de pandemie is opgelopen tot 312.479 en het aantal overlijdens bedraagt 1.607. Er zijn nog steeds 13.138 mensen besmet met het virus en er liggen momenteel 329 patiënten in het ziekenhuis waarvan 37 op de intensive care. De cumulatieve incidentie op de Canarische Eilanden op zeven dagen bedraagt 421,06 gevallen per 100.000 inwoners, terwijl dat op 14 dagen 847,17 gevallen per 100.000 inwoners is.