Drones bewaken de beschermde natuurlijke omgeving op Tenerife

Geschreven op 17/03/2022De Cabildo de Tenerife heeft, via het departement natuur en beveiliging, drie drones aangeschaft die voornamelijk zullen worden gebruikt voor technische werkzaamheden zoals de evaluatie van hellingen, brandonderzoek, topografische onderzoeken, detectie van geïntroduceerde flora, toezicht op fauna, toezicht op bosbouwwerken en herbevolking, evaluatie van erosiebestrijding enz.

Deze drie nieuwe eenheden zijn aangekocht opdat de milieuagenten extra bewakings- en controlemiddelen ter beschikking hebben in de beschermde natuurgebieden van het eiland.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk noodzakelijke instrumenten voorhanden te hebben om overtredingen in de natuurlijke omgeving te detecteren, maar ook voor de analyse van de mogelijke gevaren voor bosbranden.

Met deze technologie kunnen milieuagenten ook illegale constructies en ongeoorloofd gebruik van de natuurlijke ruimten in de gaten houden, maar ook zoeken naar vermiste personen of steun bieden bij reddingsacties in de omgeving, zo verklaarde de minister Elizabeth Garcia.

De drie drones, twee DJI Mavic Enterprise Dual en één Mavic Enterprise Advanced, hebben een prijskaartje van 13.137 euro.