Korte nieuwsitems - Zaterdag 19 maart

Geschreven op 19/03/2022De eerste rechtstreekse vluchten van Tenerife naar Akureyri zijn al in de uitverkoop, dus vliegen tussen IJsland en Tenerife Zuid wordt nu gemakkelijker dankzij de vluchten die worden uitgevoerd door het bedrijf Niceair, een nieuwe IJslandse luchtvaartmaatschappij die op 2 juni 2022 met vluchten van start gaat naar Spanje, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Lidl wil op de Canarische Eilanden de volgende twee jaar 11 nieuwe vestigingen openen en vijf bestaande winkels moderniseren en voorziet hiervoor een investering van meer dan 100 miljoen euro. Na 12 jaar bezet Lidl de derde positie als distributieketen op de Canarische Eilanden met 32 ​​winkels, 16 in de provincie Las Palmas en nog eens 16 in Santa Cruz de Tenerife.

Een man van meer dan 90 jaar is levenloos gevonden in zijn huis in Las Palmas de Gran Canaria nadat de buren hadden gemeld dat ze hem al dagenlang niet meer hadden gezien, zo verklaarde een woordvoerder van het stadsbestuur.

Het ministerie van Onderwijs van de Canarische Eilanden heeft een onderzoek laten uitvoeren door het ministerie van Volksgezondheid vanwege de "ongelooflijke" toename van het aantal gevallen van autisme bij kinderen op de Canarische Eilanden in de afgelopen twee jaar. Voorlopig weten we niet wat er aan de hand is, zei de minister, maar het is duidelijk dat deze kinderen speciale onderwijsbehoeften hebben.

De Canarische Eilanden hebben op vrijdag 18 maart 5.424 nieuwe besmettingen met Covid-19 geregistreerd en drie overlijdens. Er zijn nog steeds 14.943 mensen besmet met het virus en er liggen momenteel 321 patiënten in het ziekenhuis waarvan 32 op de intensive care. De cumulatieve incidentie op de Canarische Eilanden op zeven dagen bedraagt 419,49 gevallen per 100.000 inwoners, terwijl dat op 14 dagen 847,45 gevallen per 100.000 inwoners is.

De Canarische archipel beleefde deze winter het zevende warmste seizoen en het twaalfde droogste sinds het begin van de metingen in 1961, volgens gegevens van het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet), wiens verantwoordelijke op de Canarische Eilanden, David Suárez, gelooft dat de trend van opwarming duidelijk is.

Gezien de blokkade van de distributie door stakingen in de essentiële havens van het schiereiland zitten meer dan 2,5 miljoen kg bananen geblokkeerd en tegen het einde van dit weekend zouden dat er meer dan 5 miljoen kunnen zijn. De sector werkt samen met het ministerie van Landbouw aan oplossingen om het transport te herstellen.

Agenten van de Nationale Politie arresteerden op de luchthaven van Tenerife Zuid twee mannen van 23 en 29 jaar oud van respectievelijk Roemeense en Moldavische afkomst. Er waren verschillende internationele arrestatiebevelen tegen hen uigevaardigd voor vermogensdelicten en fraude.

Tot 30 juni kun je in het ‘Museo de Historia Casa de El Capitán’ genieten van een unieke tentoonstelling over de oude aboriginals van het eiland Tenerife, met onder meer audiovisuele reproducties, informatiepanelen, een grafgrot met mummies, reproducties van klei, botten en gebruiksvoorwerpen. De tentoonstelling is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 13.30 uur, dinsdag en donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.