Ook op de Canarische Eilanden wordt er gehamsterd

Geschreven op 22/03/2022De staking in de transportsector en de situatie in Oekraïne hebben ertoe geleid dat de aankopen van voedsel en produkten in het algemeen in de supermarkten en hypermarkten tussen maandag 7 en zondag 13 maart met 25% zijn gestegen op de Canarische Eilanden, volgens gegevens geanalyseerd door het adviesbureau NielsenIQ. Er wordt echter wel benadrukt dat tekorten op de Canarische Eilanden zijn uitgesloten.

Het online winkelen, dat de afgelopen twee jaar steeds meer een optie is geworden voor veel gezinnen, is de afgelopen week sterk hersteld (+17%) en bereikte een verkoopcijfer van bijna 50 miljoen euro.

Ook in gans Spanje steeg de omzet van de super- en hypermarkten met 23% ten opzichte van dezelfde week in 2021.

De analyse geeft aan dat er in heel Spanje algemeen wordt gehamsterd, aangezien alle regio's met dubbele cijfers groeien en vooral in Castilla-La Mancha (+33%), Andalusië (+30%), Castilla y León (+26%), Murcia (+25%) en de Canarische Eilanden (+25%), terwijl Madrid en Catalonië de 20% overschrijden.

De algemeen directeur van NielsenIQ voor Zuid-Europa, Patricia Daimiel, legde uit dat de oproepen tot kalmte die fabrikanten en distributeurs de afgelopen dagen hebben gedaan, erop wijzend dat de aanvoer gegarandeerd is, niet voldoende waren om de angst van veel kopers weg te nemen.