La Palma geniet de voorkeur van de telewerkers

Geschreven op 22/03/2022La Palma wordt steeds meer de favoriete bestemming voor telewerkers en digitale nomaden die het eiland als ideaal beschouwen om hun beroep uit te oefenen vanwege de sociale en natuurlijke omstandigheden, zo meldde de minister van Toerisme, Raúl Camacho.

De minister benadrukte dat er steeds meer mensen zijn die ervoor kiezen om te telewerken op de Canarische Eilanden, voornamelijk buitenlanders. Ze komen naar het eiland en waarderen onder andere de relatief lage kosten van levensonderhoud, een goede internetverbinding, goed weer het hele jaar door en goede luchtverbindingen.

Dit is een segment dat niet onopgemerkt is gebleven voor de dienst ‘Turismo de La Palma’ die het opgenomen heeft in zijn strategie voor toerismepromotie, door acties te ontwikkelen die gericht zijn op het bevorderen van de aantrekkingskracht van telewerkers en het positioneren van de bestemming in dat segment.

Camacho benadrukte dat het mogelijk is om een ​​model voor duurzame ontwikkeling van toerisme in landelijke omgevingen te implementeren door telewerkers aan te trekken en samenwerkingsnetwerken te creëren tussen de lokale ondernemers op het eiland.

Op die manier zal het initiatief de overdracht van kennis van zowel telewerkers naar lokale ondernemers als vice versa bevorderen, waardoor de bestemming wordt gepositioneerd als een innovatief gebied binnen de landelijke omgeving, aldus Camacho.