Korte nieuwsitems - Dinsdag 22 maart

Geschreven op 22/03/2022De vakbond CSIF heeft er gisteren voor gewaarschuwd dat de arbeiders van de nooddienst 112 van de Canarische Eilanden kunnen besluiten om voor onbepaalde tijd in staking te gaan als de regionale uitvoerende macht de lonen niet laat stijgen met 5%, wat volgens de gerechtelijke overeenkomst had moeten gebeuren op 1 januari 2022.

Het 9-jarige Duitse meisje dat nog net kon gered worden van de verdrinkingsdood in het natuurlijk zwembad in Hermigua op La Gomera en sinds 12 maart op de intensive care lag in het ziekenhuis Nuestra Señora de Candelaria, heeft de IC mogen verlaten. Haar vader is echter wel verdronken tijdens de fatale zwempartij.

De Canarische Eilanden wekten in 2021 15,2% meer hernieuwbare energie op dan in 2020 en bereikten 1.603.393 megawatt (MW), voornamelijk dankzij het feit dat windenergie zijn maximale jaarlijkse productie bereikte (1.307.645 MWh) en 16,2% van alle elektriciteit op de Canarische eilanden.

Agenten van de Nationale Politie hebben twee mensen aangehouden voor drugshandel in La Laguna. Het betreft een 61-jarige vrouw en haar 23-jarige zoon. Met deze arrestaties, die plaatsvonden in Tegueste, wordt een belangrijk lokaal verkooppunt als ontmanteld beschouwd.

De Canarische epidemische curve bevindt zich in een consolidatiefase, zo verklaarde de minister van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, Blas Trujillo. De cijfers zijn niet naar beneden maar ook niet naar boven gegaan en hij vertrouwt erop dat de Canarische Eilanden het de-escalatieproces kunnen voortzetten om alle maatregelen stap voor stap op te heffen.

Een 53-jarige man is zondag rond 16.10 uur ernstig gewond geraakt na een frontale botsing in El Fraile (Arona) op Tenerife. Het slachtoffer moest door de brandweer worden bevrijd uit zijn wagen. Bij het ongeval geraakte ook een 44-jarige man licht gewond.

De weersvoorspelling voor vandaag heeft het over een licht bewolkte lucht in de voormiddag en in de namiddag mogelijks meer bewolking met af ​​en toe wat regen, vooral in het noorden van Tenerife. De temperaturen blijven onveranderd, al is een lichte stijging niet uitgesloten. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en draait in de namiddag naar het noordwesten.

Mohamed Tarfa, die immigranten tegen betaling naar de Canarische kusten bracht, wacht een gevangenissstraf van 20 jaar nadat zijn boot met 47 inzittenden op drift geraakte. Dit leidde tot de dood van acht migranten wegens tekort aan water en voedsel.

De Oekraïense gemeenschap op Tenerife heeft zondag vanaf 12.00 uur opnieuw door de straten van het centrum van Santa Cruz de Tenerife gedemonstreerd om een ​​staakt-het-vuren te eisen in de oorlog in Oekraïne en het einde van de Russische invasie.