De Canarische Eilanden hopen in 2022 90% van het pre-covid-toerisme te herstellen

Geschreven op 23/03/2022De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, voorspelde gisteren in het regionale parlement dat de eilanden in staat zullen zijn om 90% van het toerisme, dat we hadden vóór de pandemie, te herstellen. Uiteraard moeten we voorzichtig blijven en is alles afhankelijk van de verdere evolutie van de pandemie en de ontwikkeling van de oorlog in Oekraïne.

Het is duidelijk dat de Canarische economie tekenen van herstel vertoont. Het bewijs hiervan zijn de gegevens van het laatste BBVA Research-rapport dat, zelfs rekening houdend met de oorlog in Oost-Europa, wijst op een economische groei voor 2022 van 9,6%, hoewel dat percentage zou kunnen variëren met een marge van twee punten.

We waarderen enorm de inspanningen van de publieke en private sector, die ertoe hebben geleid dat het archipeltoerisme in 2021 bijna 60% van de activiteit herstelde, aldus Torres.

In zijn toespraak stelde Torres ook dat, als de voorspellingen uitkomen, de Canarische eilanden een van de autonome gemeenschappen zullen zijn die het snelst herstellen. En hij citeerde dat het eerder genoemde BBVA Research-rapport een groei van de werkgelegenheid weerspiegelt die, indien gehandhaafd, de eilanden op 16,6% werkloosheid zou brengen. Een cijfer dat sinds 2007 niet meer werd bereikt en het resultaat is van de inspanningen van alle Canarische Eilanden en van het beleid gericht op een solide herstel.