De Canarische Eilanden schorten donderdag alle regionale COVID-beperkingen op

Geschreven op 23/03/2022De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, verklaarde gisteren dat vanaf donderdag alle beperkingen op de Canarische Eilanden zullen worden opgeschort.

Torres benadrukt echter wel dat het om een tijdelijke opschorting gaat van maatregelen van algemene aard en op regionaal niveau die opnieuw kunnen worden geactiveerd als de omstandigheden terug verslechteren. Het is duidelijk dat de pandemie nog niet voorbij is, zei Torres, we zullen dus zeer waakzaam blijven.

Hij benadrukte dat deze opschorting van de regelgeving de Canarische Eilanden ongetwijfeld naar een nieuwe fase van meer normaliteit leidt, waarin de overheid zich blijft concentreren op het verbeteren van de gegevens van de Canarische volksgezondheid. Het is een feit dat de overheden ondertussen over "meer instrumenten" beschikken om met de ziekte om te gaan en het verschijnen van nieuwe varianten te beheersen.

De president zei verder zeer tevreden te zijn met de vaccinatiecampagne en dat op de eilanden al 84% van de bevolking volledig is gevaccineerd. Op de Canarische Eilanden is, ondanks het ongeloof van sommigen, de vaccinatie snel, ordelijk en effectief geweest en de reactie van de burgers was uitstekend, merkte hij op.