Korte nieuwsitems - Woensdag 23 maart

Geschreven op 23/03/2022Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) kondigt in zijn voorspelling aan dat er tijdens het weekend een Atlantisch front over de Canarische Eilanden zal trekken dat vanaf zaterdagmiddag zware bewolking en neerslag zal veroorzaken, vooral op de westelijke eilanden. De temperaturen zullen in de bovengenoemde periode bijna over de hele lijn stijgen. De wind waait vanuit het zuiden en zuidoosten, draaiend naar het zuidwesten.

Het stadsbestuur van Santa Cruz de Tenerife heeft de werken versneld, die al aan de gang zijn, ter verdediging van de IT-systemen vanwege de toename van cyberaanvallen, naar verluidt uitgevoerd door Russische hackers.

De SEPRONA-patrouille van Puerto de la Cruz heeft het afgelopen weekend, in samenwerking met het departement Visserij van de Canarische Eilanden, inspecties uitgevoerd in verschillende visrestaurants in het noorden van Tenerife. Hierbij werden meerdere illegaal gevangen vissoorten gevonden alsook de aankoop van visprodukten zonder faktuur of aankoopbewijs. Zes restaurants mogen kortelings een zware boete verwachten.

Een 37-jarige man is maandag op het nippertje aan de verdrinkingsdood ontsnapt in de natuurlijke zwempoelen van Mesa del Mar in Tacoronte. Het slachtoffer kon worden gereanimeerd en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Bijna honderd bedrijven zijn nog steeds gesloten aan de kust op het eiland La Palma omdat er nog steeds giftige gassen vrijkomen uit de vulkaan en niemand kan momenteel voorspellen hoelang dit nog zal aanhouden.

De Global Mercy, het nieuwste hospitaalschip van de NGO Mercy Ships (Ships of Hope), ligt al in de haven van Granadilla. Het schip komt van de haven van Rotterdam en zal tijdens zijn verblijf op Tenerife verder worden uitgerust als een ziekenhuis. Het heeft zes operatiekamers, 200 bedden, een laboratorium, poliklinieken en oogheelkundige en tandartspraktijken. Einde mei zal de Global Mercy zijn weg verderzetten richting Afrika.

De Kaasbeurs keert op 9 en 10 april terug naar Pinolere in La Orotava na een onderbreking van twee jaar door de pandemie. Het ‘Parque Etnográfico’ presenteert een uitgebreid activiteitenprogramma met proeverijen en workshops voor de kleintjes.

Agenten van de Nationale Politie arresteerden enkele dagen geleden vijf mensen bij een paspoortcontrole op de luchthaven Tenerife Zuid. Eerst werd een jonge Roemeense vrouw opgepakt omdat er tegen haar een arrestatiebevel was uitgevaardigd en daarna werden vier Albanese burgers gearresteerd met valse paspoorten.