Ongerustheid bij de Canarische toeristische gemeenten

Geschreven op 23/03/2022De voorzitter van de Vereniging van Toeristische Gemeenten van de Canarische Eilanden, José Miguel Rodríguez Fraga, heeft gisteren aangegeven dat de toekomst er wat minder rooskleurig uitziet vanwege de oorlog in Oekraïne. En dit juist op het moment dat de toeristische sector aan het herstel bezig was na de pandemie.

Hij beschreef het huidige scenario als "complex" en met "veel onzekerheden aan de horizon". Deze oorlog veroorzaakt een catastrofale en verschrikkelijke humanitaire crisis en we willen onze solidariteit betuigen aan de inwoners van Oekraïne, zo zei de voorzitter.

Evenzo heeft hij zijn bezorgdheid geuit over de gevolgen van deze oorlog voor het dagelijkse leven op de Canarische Eilanden en voor de toeristische activiteit. Hij wees daarbij op het verlies van twee markten, Oekraïne en Rusland en was ook bezorgd over de effecten van de "hoge kosten" van het dagelijkse leven. Hij vreest dat het vakantiebudget van vele gezinnen zal worden gebruikt om de energiekosten te betalen in plaats van een reis naar de Canarische Eilanden.

We zijn kwetsbare gebieden, erg afhankelijk van transport, voegde de burgemeester van Adeje eraan toe, en we zijn bezorgd dat de heropstart van het toerisme niet zal worden voortgezet.