De Cabildo van Tenerife handhaaft de prijzen van het openbaar vervoer

Geschreven op 24/03/2022De president van Tenerife, Pedro Martín, verklaarde dat de Cabildo bijna 76 miljoen euro zal uittrekken om de mobiliteit op het eiland te verbeteren.

En minister Enrique Arriaga maakte bekend dat bijna 54 miljoen euro wordt besteed aan het promoten en verbeteren van het openbaar vervoer op het eiland met personeelsuitbreiding, de aanschaf van een nieuwe vloot bussen en de verbetering van de stations en haltes.

Martín benadrukte de vastberaden inzet en het werk dat vanuit de Cabildo wordt gedaan om het openbaar vervoer te promoten en het vertrouwen van de reizigers terug te winnen. In die zin verzekerde hij dat, ondanks het feit dat het vervoer duurder is geworden als gevolg van de stijging van de brandstofkosten, de openbare vervoertarieven niet zullen verhoogd worden om meer mensen van de dienst te zijn en de mobiliteit op de wegen van Tenerife te verbeteren.

Arriaga van zijn kant wees erop dat de prognoses suggereren dat de cijfers van het passagiersvervoer dit jaar opnieuw vergelijkbaar zullen zijn met die van vóór de pandemie. En hij voegde eraan toe dat de laatste maanden de vraag al aanzienlijk is toegenomen en dat veel mensen de auto laten staan ​​en het openbaar vervoer gebruiken, iets wat vooral merkbaar is op langeafstandsroutes.

Martín benadrukte tot slot dat de ontwikkeling van het Eilandplan voor Duurzame Mobiliteit dit jaar een prioriteit zal zijn. Analyse van de huidige en toekomstige infrastructuren die gepland kunnen worden, de prognose van de bevolkingsaangroei en de werkgelegenheid in de komende twintig jaar om te anticiperen op de mogelijke toekomstige vraag naar mobiliteit.

Het openbaar vervoer van bussen en trams registreerde het afgelopen jaar 48,35 miljoen passagiers. Titsa vervoerde 36,55 miljoen passagiers, terwijl Metrotenerife 11.700.000 passagiers vervoerde.