TUI bevestigt goede verwachtingen voor de zomer op de Canarische Eilanden

Geschreven op 25/03/2022De financieel directeur van de TUI Group, Sebastian Ebel, heeft gisteren aan het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden zijn sterke betrokkenheid bij de eilanden kenbaar gemaakt en de goede verwachtingen voor de zomer bevestigd, met de komst van toeristen die van een langer verblijf zullen genieten en die meer zullen besteden aan hun vakantie.

De Canarische Eilanden zijn een zeer betrouwbare bestemming die er sterker uit is gekomen, die weet hoe ze de dingen goed moet doen en die beter is dan vóór de pandemie, legde Sebastian Ebel uit, die in feite aankondigde dat het aantal boekingen voor de zomer op de eilanden terug het niveau haalt van in 2019.

De financieel directeur legde uit dat ze verwachten dat ze in het zomerseizoen 1,3 miljoen toeristen naar de archipel zullen brengen, hetzelfde aantal als vóór de pandemie, zij het met de aanzienlijke verandering dat deze bezoekers hun verblijf met een dag zullen verlengen, gaande van 9,5 overnachtingen tot 10,5 en ze zullen gemiddeld 20% meer uitgeven aan hun vakanties vanwege het boeken van kamers van een hogere kwaliteit. De Canarische Eilanden hebben kunnen profiteren van deze twee jaar van toeristische ups en downs om de faciliteiten en het aanbod te verbeteren en hogere klasse vestigingen beschikbaar te stellen voor hun klanten.

Het is een bestemming die alle noodzakelijke ingrediënten heeft om succesvol te zijn, zelfs ondanks de oorlog in Oekraïne, die gelukkig voorlopig niet de verwachte impact op het toerisme heeft, zo besloot Ebel.