Goede toeristische gegevens voor Pasen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 26/03/2022De Canarische toeristische sector ziet de Paasvakantie hoopvol tegemoet omwille van de positieve gegevens. De oorlog in Oekraïne kan dan wel gevolgen hebben voor de sector, maar op dit moment valt het best nog mee. De reserveringen zijn wel met 30% vertraagd, maar er zijn geen massale annuleringen geweest. De luchtconnectiviteit is hersteld en er zijn zelfs meer luchtstoelen ter beschikking dan in 2019 vóór de pandemie.

De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, heeft bevestigd dat het aantal luchtstoelen is gestegen, een feit dat ze als positief heeft beschreven. Natuurlijk is het belangrijk dat al deze plaatsen verkocht geraken maar we zijn al bezig met promotiecampagnes om dat mogelijk te maken, aldus Castilla.

Maart zal worden afgesloten met een bezettingsgraad van rond de 60%. De geografische ligging van de eilanden en de maatregelen tegen de pandemie hebben er samen voor gezorgd dat de Canarische Eilanden een strategische plaats zijn geworden waardoor luchtvaartmaatschappijen en touroperators opnieuw voor de archipel kiezen.

Vooruitkijkend naar april lijkt alles erop te wijzen dat de Paasvakantie goed zal zijn met een mooi aantal internationale reizigers, aangevuld met toeristen van het Spaanse vasteland en de vele Canariërs zelf, die een vakantie hebben ingepland op één van de acht eilanden, zoals elk jaar de gewoonte is. En deze drie groepen samen zorgen voor positieve vooruitzichten, zo besloot Castilla.