Het beste van de gastronomie van Tenerife op Fusión 2022

Geschreven op 27/03/2022Dit jaar zal Tenerife zijn aanwezigheid op de internationale gastronomiebeurs ‘Madrid Fusión 2022’ aanzienlijk vergroten, met een stand van 200 vierkante meter, de op één na grootste exposant op deze beurs, waar het eiland de beste producten uit zijn primaire sector en zijn gastronomie zal voorstellen.

Meer dan 70 professionals zullen deelnemen en vanaf maandag 28 maart tot en met woensdag 30 maart zal er een compleet programma worden aangeboden.

De president van Tenerife, Pedro Martín, benadrukte dat de deelname dit jaar bijzonder belangrijk is met professionals uit de wereld van de gastronomie, uit de primaire sector en aanverwante ambachten, maar ook met de steun van de gemeenten Santiago del Teide, Adeje en een vertegenwoordiging van de noordwestelijke regio van Tenerife.

Hij benadrukte het belang van het betrekken van de sectoren toerisme en landbouw bij dit project, omdat beide strategisch zijn voor Tenerife en het essentieel lijkt dat ze hand in hand gaan, zodat de activiteit blijft groeien. We moeten fundamenten en stevigheid aanbrengen in de altijd fragiele structuur van de economie van Tenerife. Als we met deze bijdrage erin slagen de gastronomische sector en de primaire sector te versterken, dan zijn we op de goede weg, aldus Martín.

Traditie, innovatie en authenticiteit, naast emoties, zijn de ‘keywords’ die Tenerife wil overbrengen op de bezoekers van deze geweldige stand. Binnen de geplande programmering moet ook het belang benadrukt worden van de deelname van de wijnmakers van de oorsprongsbenamingen van het eiland, evenals de boost die de ambachtelijke kazen zullen krijgen met een specifieke presentatie door de ‘Asociación de Queseros de Tenerife’.

Op de stand zullen er allerlei activiteiten zijn zoals ontbijt, lunch en snacks, proeverijen en workshops, waarbij ook de nadruk wordt gelegd op duurzaamheid, wat zo belangrijk is voor een toonaangevende toeristische bestemming als Tenerife, naast de promotie van het lokale product en ecologische en gezonde producten.