Twee Canarische stranden bij de 25 beste van Europa volgens Tripadvisor

Geschreven op 27/03/2022Twee Canarische stranden, Sotavento (Fuerteventura) en Las Canteras (Gran Canaria), behoren tot de beste van Europa, volgens een ranglijst opgesteld door Tripadvisor die ook de Spaanse stranden van Muro (Mallorca) en Ses Illetes (Formentera) omvat.

Het strand van Muro staat op de derde plaats in het algemeen klassement van de 25 beste stranden, terwijl Sotavento op de negende plaats staat en de stranden van Ses Illetes en Las Canteras respectievelijk op de twaalfde en vijftiende plaats.

Met betrekking tot Playa de Muro benadrukt Tripadvisor de warme, kristalheldere en turquoise zee, samen met het kalme en ondiepe water, dat ideaal is voor kinderen. Het strand van Ses Illetes wordt geprezen om de oneindige zee, het fijne zand, de spectaculaire uitzichten, jachten, prachtige kraampjes en Ibiza aan de horizon. Van de Canarische stranden zijn er geen beschrijvingen aanwezig.

Het eiland Conigli (Sicilië) staat op de eerste plaats, gevolgd door het strand van Falésia in Portugal. De landen met het hoogste aantal stranden in de classificatie zijn Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland met elk vier stranden, gevolgd door Portugal, Frankrijk, Cyprus en Turkije met twee stranden.