Korte nieuwsitems - Woensdag 30 maart

Geschreven op 30/03/2022


Maandagnamiddag rond 11.17 uur is er een boot met 14 migranten toegekomen in de haven van Los Cristianos. Ze waren vertrokken aan de kust van Mauritanië en hebben zeven dagen op zee doorgebracht alvorens op Tenerife toe te komen.

Een rapport dat vorige week werd gepresenteerd door Cáritas stelt dat iets meer dan 630.000 eilandbewoners zich in een situatie van sociale uitsluiting bevinden. Bovendien is de baanonzekerheid door de coronapandemie op de Canarische Eilanden verdrievoudigd, waardoor bijna 130.000 huishoudens economisch afhankelijk zijn van het inkomen van één persoon die bovendien lijdt aan ernstige instabiliteit van het werk.

De lokale politie van Adeje heeft maandagavond de appartementen van Club Paraíso in Playa Paraíso ontruimd vanwege een brand die was ontstaan in één van de appartementen. Gelukkig geraakte niemand gewond en was er alleen materiële schade.

De Spaanse minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft er gisteren voor gepleit om stap voor stap de preventiemaatregelen tegen het coronavirus te versoepelen en te wachten tot de experts aangeven wanneer het tijd is om het verplichte gebruik van de maskers binnen in te trekken. Ze heeft geweigerd een exacte datum op te geven.

Een onderzoek op de Canarische Eilanden waarschuwt voor seksistisch cybergeweld via Whatsapp, Instagram en Twitter en slechts 5% van de slachtoffers meldt dit, hetzij omdat ze niet weten hoe, of omdat ze denken dat als ze dat doen, ze uiteindelijk de schuld zullen krijgen, volgens een studie uitgevoerd op Gran Canaria.

De ministerraad heeft groen licht gegeven voor een van de meest verwachte maatregelen van de regering: de brandstofbesparing van 20 cent per liter voor iedereen. Het initiatief, dat 1.894 miljoen euro gaat kosten, wordt vanaf vrijdag van kracht.

De Canarische Eilanden hebben sinds afgelopen 25 maart 4.087 nieuwe besmettingen met Covid-19 geregistreerd en negen overlijdens. Er zijn nog steeds 13.700 mensen besmet met het virus en er liggen momenteel 205 patiënten in het ziekenhuis waarvan 17 op de intensive care.