Ongeveer 10.000 mensen beoefenen padel op de Canarische Eilanden

Geschreven op 30/03/2022


Padel wordt momenteel door ongeveer 10.000 mensen beoefend op de Canarische Eilanden. Deze sport, uitgevonden door de Mexicaan Enrique Corcuera in 1962, toen hij besloot hogere muren rond zijn huis te plaatsen om geen last te hebben van de vegetatie die hem omringde, blijft kinderen, vrouwen en mannen betoveren.

De groei van officiële licenties neemt de laatste jaren duizelingwekkend toe. De Canarische Padelfederatie hoopt tegen eind dit jaar 5.000 licenties te behalen. En samen met deze opvallende groei is ook het niveau van lokale spelers gestegen, zowel in de mannelijke als in de vrouwelijke categorie. Momenteel bezetten een flink aantal van hen de eerste posities op de nationale ranglijst.

Padel is dé sport die de pandemie heeft weten te overleven, aangezien er in tijden van zware beperkingen gespeeld kon worden met een masker en afstand werd gehouden, maar bovenal kon er buiten gespeeld worden. Die flexibiliteit maakte het mogelijk dat padel de uitlaatklep was voor al die mensen die tijdens de opsluiting op zoek waren naar een nieuwe manier om zich uit te leven.

Padel is een sport waarmee we in vorm kunnen blijven, ongeacht het niveau dat we halen. En hoewel veel van de atleten jonge mensen zijn, is het geschikt voor alle leeftijden. In de jaren ’90 was het eer een sport voor de elite maar tegenwoordig is het voor iedereen toegankelijk.