Las Verónicas krijgt 20 videobewakingscamera's

Geschreven op 30/03/2022


De aanbesteding voor de videobewakingscamera’s in de omgeving van Las Verónicas in Playa de las Américas wordt deze zomer een feit, zoals de afgelopen maanden is aangekondigd. Het project, een historische claim van de inwoners van Arona, voldoet ondertussen aan alle vereisten zoals financiering en vergunningen, waardoor het onmiddellijk kan worden aanbesteed.

De burgers van Arona, en met name de accommodatie- en restaurantsector van Playa de Las Américas, hebben decennialang de installatie van deze videobewakingscamera's geëist en nadat de Spaanse regering eindelijk zijn toestemming heeft gegeven, kan de gemeenteraad van Arona eindelijk werk maken van dit project. De 20 bewakingscamera’s zullen worden opgehangen in het uitgaanscentrum Las Verónicas, tussen de straat Rafael Puig Lluvina en de straat Francisco Andrade Fumero.

Ook de werken voor de toekomstige plaatsing van de 16 bewakingscamera's in El Fraile vorderen in een goed tempo. Het opstellen van de technische specificaties voor de aanbesteding is behoorlijk gevorderd nadat de gemeenteraad van Arona afgelopen november de toestemming van de Canarische regering heeft gekregen. Ook in El Fraile eisen de inwoners al jarenlang de installatie van zulke camera’s.