Korte nieuwsitems - Donderdag 31 maart

Geschreven op 30/03/2022


Het Staatsblad heeft gesteren het Koninklijk Besluit met maatregelen gepubliceerd om te reageren op de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Deze omvatten de mogelijkheid voor handelaren om  het aantal items te beperken dat shoppers kunnen kopen om voorraadtekorten te voorkomen.

De korting van 20 cent per liter brandstof, waar consumenten van zullen profiteren, zal op de Canarische Eilanden in totaal 67,14 miljoen euro kosten over drie maanden.

De ‘Grupo de Desactivación de Artefactos Explosivos’ van de Guardia Civil van Las Palmas heeft op gecontroleerde wijze twee granaten tot ontploffing gebracht in de regio Corralete in de gemeente Santa Maria de Guía (Gran Canaria). De granaten werden door een bewoner gevonden naast een afvalcontainer.

De Nationale Politie heeft zeven leden van een criminele organisatie gearresteerd op Tenerife voor oplichting voor meer dan 175.000 euro. Ze financierden auto's met valse documenten die ze later verkochten en de financiering werd nooit afbetaald.

Vier voertuigen waren gisteren betrokken bij een spectaculaire kop-staartbotsing op de noordelijke snelweg (TF-5) ter hoogte van Los Rodeos. Gelukkig liep er niemand ernstige verwondingen op maar het ongeval zorgde wel voor ellenlange files.

Iberia Express vliegt deze zomer naar 29 bestemmingen, met een vaste verbintenis naar de Canarische Eilanden en de Balearen. Tenerife en Gran Canaria zullen gemiddeld 48 wekelijkse frequenties hebben.

De helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento’ (GES) heeft gisteren een 65-jarige wandelaar moeten redden die gewond raakte na een val in de Degollada de Guajara in het Teide Nationaal Park (La Orotava, Tenerife).

Iets meer dan duizend lopers hebben zich ingeschreven voor de XXV editie van de Halve Marathon van Las Galletas 2022, die dit jaar aan zijn vijfentwintigste uitgave toe is en doorgaat op zondag 3 april.