Korte nieuwsitems - Vrijdag 1 april

Geschreven op 01/04/2022Agenten van de Nationale Politie hebben zeven personen, die door justitie werden gezocht en tegen wie een internationaal arrestatiebevel was uitgevaardigd, aangehouden op verschillende locaties op het eiland Tenerife. Het betreft zes mannen en een vrouw van tussen de 37 en 65 jaar oud.

Een vrouw van 62 jaar is woensdagavond kort voor 21.00 uur aangereden door een auto in Santa Cruz de Tenerife in de Avenida Reyes Católicos. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze alleen haar dood bevestigen.

Een man van onbekende leeftijd ligt in kritieke toestand in het Universitair Ziekenhuis nadat hij een steekwond had opgelopen na een vechtpartij in Tacoronte (Tenerife). De gebeurtenissen vonden plaats in de calle Cándido López Trujillo. De politie is nog op zoek naar de dader.

Een 40-jarige paraglider is gisteren rond 16.40 uur ernstig gewond geraakt toen hij viel in de paseo Las Palmeras in de gemeente Güímar op Tenerife. De zwaargewonde paraglider werd met spoed overgebracht naar het Hospital Universitario Nuestra Señora de La Candelaria.

De snelheidsradar van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft woensdag een Porsche geflitst die 130 km per uur reed waar de toegestane maximum snelheid slechts 50 km per uur bedraagt. De 54-jarige bestuurder mag zich aan een fikse boete verwachten.

27% van de arbeidscontracten, die in februari op de Canarische Eilanden werden ondertekend, waren voor onbepaalde tijd. De vakbonden juichen de arbeidshervorming toe, die naar hun mening het aantal arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd heeft doen toenemen.

Er werden in 2021 op de Canarische Eilanden 564 orgaantransplantaties uitgevoerd, vooral van de lever, het hart en de nieren.

Na acht jaar juridisch getouwtrek heeft de gemeente San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria eindelijk een doorbraak kunnen bereiken waardoor deze zomer de vergunning kan worden afgeleverd voor de bouw van het waterpark ‘Siam Parque’. Men verwacht dat voor het einde van het jaar de werken zullen beginnen.

151 wijnen van over de hele Canarische Eilanden met een beschermde oorsprongsbenaming, gemaakt en gebotteld op de archipel, nemen deel aan de XXIIe editie van de officiële wedstrijd ‘Vinos Agrocanarias’, die vandaag op Fuerteventura wordt gehouden.