Korte nieuwsitems - Dinsdag 5 april

Geschreven op 05/04/2022Het aantal werklozen dat geregistreerd staat in de kantoren van de openbare diensten voor arbeidsvoorziening op de Canarische Eilanden is in maart met 3.381 werklozen gedaald, een daling van 1,65 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Zo zijn er nog steeds 201.753 personen werkloos op de archipel, zo blijkt uit de gegevens die gisteren werden gepubliceerd door het ministerie van Arbeid.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft de bestuurder van een auto kunnen opsporen en aanhouden die was gecrasht tegen een muur van een tunnel op de Avenida Anaga in de nacht van zondag op maandag. De man was ervandoor gegaan en na controle bleek dat hij geen geldig paspoort had en onder invloed reed van alcohol.

De prijs van elektriciteit op de groothandelsmarkt stijgt deze maandag met 10,32% en zal boven de 250 euro megawatt/uur (MWh) uitkomen, een niveau dat de afgelopen vier dagen niet werd overschreden.

Op de Canarische Eilanden ontvangen maar liefst 46.440 mensen een minimaal vitaal inkomen. In het hele land ontvingen in maart 428.043 huishoudens deze uitkering, waarmee 1,06 miljoen mensen werden bereikt, van wie 607.757 volwassenen en 456.000 minderjarigen.

Het departement Mobiliteit van de Cabildo van Tenerife heeft gisteren de toegang tot het Teide Nationaal Park afgesloten op de TF-21, van kilometerpunt 47 tot 53 vanwege aardverschuivingen die in de regio werden veroorzaakt door de regen en de wind.

De gemeenteraad van La Laguna zal de Cabildo van Tenerife verzoeken het proces te starten om de Heilige Week (Semana Santa) van La Laguna uit te roepen tot cultureel erfgoed gezien de uitzonderlijke historische, artistieke, culturele en erfgoedwaarden, die meer dan vijf eeuwen oud zijn.

Salvamento Marítimo heeft 97 immigranten gered die probeerden de Canarische Eilanden te bereiken in twee boten, één ten zuiden van Gran Canaria en de andere ten noordoosten van Lanzarote. In de eerste boot zaten 41 mannen, 16 vrouwen en twee minderjarigen. Een zwangere vrouw en een minderjarige moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. In de tweede boot zaten 35 mannen en drie vrouwen.

Een man is maandag in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in de problemen was gekomen toen hij aan het duiken was voor de kust van Tabaiba in de gemeente El Rosario op Tenerife.

Een 50-jarige man is gewond geraakt nadat hij met zijn voertuig in een ravijn was terechtgekomen na een botsing met een andere auto op de TF-652 in San Miguel de Abona. De bestuurder, die op eigen kracht uit de auto kon komen, liep diverse verwondingen op en werd overgebracht naar Quirón Costa Adeje.