Het selfiemuseum in Santa Cruz

Geschreven op 05/04/2022Selfie Town, het eerste museum op de Canarische Eilanden gewijd aan selfies, is geopend in de hoofdstad van Tenerife tot grote vreugde van de liefhebbers die selfies willen posten op de sociale netwerken.

Het museum bevat meer dan 40 ruimtes die op verschillende manieren zijn versierd en ingericht en die je uitnodigen om foto’s te maken totdat de batterij van je mobiele telefoon leeg is. Zo is er onder meer een donkere kamer met led-verlichting, een muur vol platen, enkele stoelen gemaakt met autowielen, een hoek met oude boeken of een kamer met roze confetti. In elke ruimte zijn de bezoekers vrij om te poseren zoals ze willen, waarbij ze de statieven en lichtringen mogen gebruiken.

Tot nu toe is het fascinerend, we zijn erg verrast omdat er elke dag veel mensen en zelfs groepen komen om selfies te maken. We geloven dat mensen erdoor aangetrokken worden omdat het iets nieuws is, zeggen Emilio Díaz y Lorena González, de bezielers van het project.

Wat het profiel van deze bezoekers betreft, was de verwachting dat het vooral tieners zou aanspreken, maar het publiek dat in maart Selfie Town bezocht, was tussen de 27 en 45 jaar oud.

Zowel Lorena als Emilio vinden het geweldig om te zien hoe de bezoekers de beste hoekjes uitzoeken om hun foto’s te maken. De meest populaire ruimtes zullen we behouden maar we zullen regelmatig nieuwe ruimtes creëren; we hebben reeds ideeën te over om tot leven te brengen, zo besluit Emilio.