Korte nieuwsitems - Woensdag 6 april

Geschreven op 05/04/2022De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, verklaarde gisteren dat "het kan zijn" dat volgende week, tijdens de vergadering van de Interterritoriale Gezondheidsraad, zal worden besloten om het algemene gebruik van de maskers binnenshuis af te schaffen.

Dat de Canarische migrantenroute de gevaarlijkste ter wereld is geworden, is niet langer een veronderstelling maar een feit: een op de vijf migranten die in 2021 wereldwijd zijn omgekomen tijdens hun overtocht, vonden de dood op de Atlantische Oceaan op weg naar de Canarische Eilanden, volgens de cijfers van de Internationale Organisatie voor Migraties.

Ángel Víctor Torres, de president van de Canarische Eilanden, verklaarde dat de werkloosheidcijfers voor maart op de Canarische Eilanden met 3.381 personen zijn gedaald en 80.000 minder dan een jaar geleden en hij voorspelde dat in april de cijfers zullen zakken tot onder de 200.000 werklozen.

De hulpdiensten hebben gisteren een 16-jarige jongen met symptomen van onderkoeling en een wonde aan het been gered, die maandag in de Barranco del Infierno in de gemeente Adeje was gaan wandelen. De nooddienst 112 had een waarschuwing ontvangen dat het slachtoffer niet naar zijn verblijfplaats was teruggekeerd.

De regering zal het Hospital del Sur de Tenerife uitbreiden met een nieuw gebouw dat de integratie van nieuwe zorgdiensten mogelijk zalmaken, zoals intensieve zorgen voor volwassenen en kinderen, een specifieke kinderafdeling, een dialysedienst, het dagziekenhuis en de uitbreiding van de chirurgische diensten.

De Canarische Eilanden ontvingen in februari 968.004 buitenlandse toeristen, dat is 13 keer meer dan in dezelfde maand vorig jaar (74.280). Deze cijfers komen dicht in de buurt van de cijfers in februari 2019 en 2020 toen 1,17 miljoen toeristen de Canarische Eilanden bezochten.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren gemeld dat er de afgelopen vier dagen negen doden zijn gevallen ten gevolge van COVID-19, waarvan zeven op Tenerife en twee op Gran Canaria. Er liggen momenteel nog 304 patiënten in het ziekenhuis waarvan 27 op de intensive care. Sinds de laatste gegevensupdate van afgelopen vrijdag werden er op de archipel 871 nieuwe positieven geregistreerd onder de 60-plussers, de bevolkingsgroep die enkel nog wordt opgevolgd.

De prijs van het winkelmandje op de Canarische Eilanden schiet omhoog. De stijging van de voedselprijzen zou een stijging van meer dan 500 euro per jaar betekenen voor een gemiddeld gezin in Spanje.

Een agent van de Guardia Civil trof in de vroege ochtend een minderjarige aan die op blote voeten, in pyjama en gedesoriënteerd op de snelweg TF-5 in Tenerife ronddoolde en wiens verdwijning ondertussen door zijn ouders was gemeld.