Korte nieuwsitems - Donderdag 7 april

Geschreven op 07/04/2022De minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft de autonome gemeenschappen voorgesteld om het verplichte gebruik van de maskers binnen af te schaffen vanaf 20 april, indien de ministerraad deze maatregel naar verwachting zal goedkeuren op 19 april.

Transportes Interurbanos de Tenerife (busdienst Titsa) maakt betaling per bankkaart mogelijk op 33 lijnen, op dit moment diegene die verbinding maken met de luchthavens en die het meest worden gebruikt door de toeristen en de bezoekers. Het nieuwe systeem wordt geleidelijk ingevoerd op de rest van de lijnen.

Het is het meest ambitieuze revitalisatieprogramma in de geschiedenis van Santa Cruz. Zo definieerde de burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez, het gisteren in de presentatie van de meer dan 200 activiteiten die tot december in de straten van de hoofdstad zullen worden georganiseerd van sportactiviteiten tot theatervoorstellingen, concerten en festivals. We willen de vreugde terugvinden na de pandemie en de lokale consumptie stimuleren, aldus de burgemeester.

De gemeenten in het Zuiden van Tenerife bereiden zich voor om de mobilhomes met Pasen te ontvangen, een alternatieve vorm van toerisme die de afgelopen jaren in de hele regio een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt. Gemeentelijke verordeningen stellen beperkte parkeerplaatsen ter beschikking voor dit type voertuig en leggen zware sancties op aan degenen die deze niet naleven.

Agenten van de Nationale Politie arresteerden een 28-jarige man, met een strafblad, voor brandstichting in een hotel in Adeje. 150 gasten moesten worden geëvacueerd maar gelukkig raakte niemand gewond. Na onderzoek bleek dat de brand was aangestoken.

De Canarische bevolking is verdeeld over het idee om verplichte vaccinatie tegen COVID op te leggen. Volgens de laatste enquête vindt 43,8% dat iedereen zou moeten worden gevaccineerd en nog eens 11,7% vindt dat mensen met bepaalde specifieke profielen gedwongen moeten worden. Aan de andere kant is 42% van de Canarische bevolking tegen gedwongen vaccinatie.

Salvamento Marítimo heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee boten met 82 immigranten gered ten zuiden van het eiland Gran Canaria. Alle inzittenden werden overgebracht naar de Arguineguín-pier in Mogán.